Så här inaktiverar du hämtning där du lämnade i MS Word


Så här inaktiverar du hämtning där du lämnade i MS Word

MS Word har en snygging "Hämta upp var du slutade ' funktion. När du stänger ett dokument markerar Word den exakta platsen som du senast arbetade med inom den filen. Det gör det genom att identifiera var markören var när du stängde dokumentet. När du öppnar den igen, erbjuder Word att du kan hämta upp var du slutade. Detta är en ganska snygg funktion men det är inte att säga att alla älskar det. Om du tycker att det är irriterande snarare än användbart, kan du inaktivera hämtning där du slutade i MS Word.

För att avaktivera hämtning där du lämnade i MS Word måste du redigera registret. Du behöver administrativa rättigheter för att redigera registret.

Läsningsläge - Windows Registry

Öppna registret och navigera till följande tangent;

HKEY_CURRENT_USER  Software  Microsoft  Office  16.0  Word  Reading Locations

Ovanstående plats fungerar om du använder MS Office 2016. Om du har en äldre version, dvs MS Office 2013, måste du gå till följande plats:

HKEY_CURRENT_USER  Software  Microsoft  Office  13.0  Word  Reading Locations

Observera att den enda skillnaden mellan de två ovanstående platserna är 16.0 och 13.0 tangenterna. Justera detta enligt din version av MS Office. Nycklarna ska alla vara där. Du måste identifiera dem baserat på din version av MS Office.


Så här delar du en cell i MS Word

Så här delar du en cell i MS Word

MS Excel och MS Word kommer båda med tabellstilar. Beroende på färgerna du väljer för ditt dokument och / eller kalkylblad visas tabellstilarna i motsvarande färger. Du kanske har märkt att vissa tabellstilar låter dig dela en cell diagonalt. Detta är vanligtvis den första cellen i första raden. MS Word ger dig friheten att skapa egna bordsstilar också, och om du vill kan du diagonalt dela upp en cell i MS Word och efterlikna de andra tabellstilarna.

(MS-Oficce)

Så här fixar du en anteckning som inte sparar lokala säkerhetskopior

Så här fixar du en anteckning som inte sparar lokala säkerhetskopior

Skrivbordet OneNote 2016 har ett udda litet fel som hindrar det från att spara lokala säkerhetskopior. Appen tar regelbundna lokala säkerhetskopior så att du aldrig förlorar dina anteckningar och anteckningsböcker. Om du har synkroniserat över enheter eller till OneDrive kan den lokala säkerhetskopian vara lite mindre viktig men ändå viktigt.

(MS-Oficce)