Hur man kontrollerar din mental hälsa med det kliniska depressionverktyget från Google


Hur man kontrollerar din mental hälsa med det kliniska depressionverktyget från Google

Den mentala hälsan får inte den uppmärksamhet den förtjänar. Det har skett en positiv förändring i attityderna mot psykisk hälsa de senaste åren. Människor är nu mer benägna att acceptera att det är en faktisk sjukdom och inte "något i ditt huvud". Denna förändring av attityd hänför sig till långa och ansträngande ansträngningar som hälsoorganisationer gör för att undanröja stigmatiseringen från den. Det är självklart inte bara hälsoorganisationer som har spelat en roll. Tech, och tech företag har likaså gjort en inverkan. Google har nyligen släppt ett nytt verktyg som låter dig kontrollera om du kan vara kliniskt deprimerad. Det kliniska depressionverktyget från Google är i grunden en uppsättning frågor som du svarar för att bedöma ditt mentala tillstånd.

Det kliniska depressionverktyget från Google är införlivat i Google-sökning och är bara tillgängligt i USA för tillfället. Det fungerar också bara på mobila enheter. För att komma åt det kan du använda en VPN för din iPhone. Om du är Android-användare kan du även använda en VPN på din Android-telefon för att komma åt verktyget.

Kliniskt depressionverktyg från Google

Använd ditt önskade VPN-verktyg för att ändra din plats till USA på din iPhone eller Android telefon. Öppna Google Search-appen eller Chrome och skriv in "Klinisk depression".

Det allra första resultatet kommer att vara ett kort med knappen "Kontrollera om du är kliniskt deprimerad" längst ner. Knacka på det och gå igenom PHQ-9-depressionskontrollverktyget.

Är detta medicinsk ljud

Detta verktyg är ett kliniskt validerat frågeformulär. Inte bara är det accepterat som en giltig diagnosform i medicinska samfundet, det används också av läkare. Kort sagt, det här är inte som de quizzer du ser på Facebook som erbjuder att mäta din IQ. De, och många andra som dem, är faktiskt inte giltiga.


Hur man snooze en Facebook-sida eller person i 30 dagar

Hur man snooze en Facebook-sida eller person i 30 dagar

Majora, sociala eller politiska händelser tenderar att göra folk och sidor på Facebook-post oftare. Händelserna kan till och med skryta de inlägg som görs så att de inte handlar om det ämne som ursprungligen intresserade dig när du gillade en sida. Du kan alltid vara oförmögna eller ofullständiga eller ovänliga personer och sidor, men Facebook har en bättre lösning.

(Android)

Så här delar du din Live Instagram-video i 24 timmar

Så här delar du din Live Instagram-video i 24 timmar

Instagram låter dig sända live till dina följare. Det är ganska lik Live-funktionen på Facebook. När funktionen ursprungligen rullade ut var det ganska enkelt men det fungerade. Med tiden satte Instagram möjligheten att spara livevideoklippet till kamerans roll. Därefter hade du möjlighet att dela den sparade videon till ditt konto.

(Android)