Så här blockerar du någon från att visa en instagramhistoria


Så här blockerar du någon från att visa en instagramhistoria

Instagramhistorier består helt av foton du tar med din kamera. Du kan inte välja foton från kamerans roll och lägga till dem i din Instagram-historia. Funktionen är en klon av Snapchat som uppmuntrar dig att dela stunder som de händer. Det enda alternativet är att gå live på Instagram och sända allt som det händer. Funktionen är vad den är, det är ibland inte en bra idé att dela en historia med alla dina Instagram-anhängare. Den goda nyheten är att du kan blockera en följare från att visa en Instagram Story utan att blockera dem från ditt flöde. Det här är vad du behöver göra.

Det finns två sätt att blockera någon från att se en Instagram-historia. De är i princip olika steg som alla leder dig till samma inställningsskärm.

Från en Instagram Story

Om du för närvarande har en historia på ditt Instagram-konto, gå till den. Tryck på din egen profilbild högst upp i fönstret Hemmatning. Du kan se din historia här. Tryck på överfyllningsknappen längst ned på skärmen. En meny öppnas med alternativet "Story Settings". Tryck på den.

På skärmbilden Story Settings klickar du på alternativet "Dölj Story From". Du kommer att byta till en skärmlista med varje enskild följare du har på Instagram. Välj de du vill dölja din berättelse från och du är klar.


Så skickar och visar länkar i Snapchat

Så skickar och visar länkar i Snapchat

Snapchat har just lagt till en rad nya funktioner. Du kan nu lägga till röstfilter och bakgrund till en snap. Bakgrunden är verkligen en utökad användning av apparens klistermärke- och suddverktyg. Det anmärkningsvärda tillägget i den här versionen är möjligheten att skicka och visa länkar i Snapchat.

(Android)

Så här kontrollerar du vem som har sett din snap story på Snapchat

Så här kontrollerar du vem som har sett din snap story på Snapchat

När WhatsApp introducerade funktionen "Seen" blev människor upprörd. Funktionen gjorde det omöjligt att ignorera ett meddelande eller post-pone svara på det utan mycket bra skäl. Så småningom fångades andra meddelandeprogram på och replikerade den här funktionen. De har alla sätt att stänga av det, men till skillnad från Snapchat.

(Android)