Blockera YouTube-förslag när du surfar utan att logga in


Blockera YouTube-förslag när du surfar utan att logga in

Du behöver inte logga in på ditt Google-konto för att bläddra i YouTube. Fördelarna med att logga in är att du får se innehåll som är kuratiserat för dina intressen. YouTube kommer att föreslå innehåll som du vill titta på baserat på de kanaler du har prenumererat på och vilka typer av videoklipp du tittar utanför de prenumererade. Saken är, även om du inte är inloggad på YouTube, så visas videon du tittar på och söker efter så småningom att det påverkar det föreslagna innehållet. Detta beror på att YouTube, genom cookies, håller reda på vad du tittar på. Din sökning och visade historia är tom, men det föreslagna innehållet är skräddarsyddat ändå. Så här blockerar du det.

Besök länken i slutet av det här inlägget. Länken verkar inte vara tillgänglig från YouTube-gränssnittet via en direktlänk. Den har inställningar för din sökning och tittat på videohistorik. Som standard påverkas både sök och videohistorik, och båda påverkar det föreslagna innehållet du ser.

Du kan stänga av båda eller en av dem.

Det är självklart att YouTube är ganska skuggigt här. Det står att den inte har din klockhistorik lagrad men det betyder bara att du inte kan se en lista över alla YouTube-länkar som du har besökt. I själva verket vet YouTube tillräckligt om din klockhistorik, och din sökhistorik kan skräddarsy innehåll för dig. Det är inte förhand om hur du kan välja bort detta om du inte snubblar till rätt länk.


Hur man söker inuti en YouTube-video i Chrome

Hur man söker inuti en YouTube-video i Chrome

YouTube-videor, det goda och det dåliga, går inte alltid till den punkten på mycket start. Ofta kommer det att finnas en intro som vanligtvis är liten. Det kommer emellertid att följas av långa förklaringar till varför videon gjordes och en onödigt lång diskussion om ämnet innan det faktiskt kommer till rätta.

(Web)

Så här visar du fliken Utforska flöde på Facebook

Så här visar du fliken Utforska flöde på Facebook

I en kort stund hade Facebook-appar till iOS och Android ett "Utforska flöde" flik. Den här fliken representerades av en raket symbol. Fliken Utforsk feed på Facebook visade att du trender inlägg i din vänkrets samt från populära sidor. Fliken visade inte dig vad dina vänner delade eller läste. Istället visade det vad som var populärt från de sidor du och dina vänner följde.

(Web)