Så här visar och rensar du skrivarkön i Windows 10


Så här visar och rensar du skrivarkön i Windows 10

I Windows 7 visas en liten skrivarikon i Windows 7 när du skriver ut ett dokument systemfältet. Den här ikonen låter dig komma åt skrivarens kö. Från skrivarkön kan du pausa eller avbryta ett utskriftsjobb. Detta har ändrats i Windows 10. När du ansluter en skrivare och skriver ut ett dokument visas ingen ikon i systemfacket. Som sådan verkar det inte vara något sätt att visa eller rensa skrivarkön i Windows 10. Det är fortfarande möjligt om du vet var du ska titta. Du kan se och rensa skrivarkön och du behöver inte ansluta skrivaren till ditt system för att göra det. Så här.

Det här är Windows 10 vi pratar om. Du kan hantera vanliga inställningar från två platser i Windows 10; appen Inställningar och kontrollpanelen. Vi ska närmare ange hur du kan se och rensa skrivarkön från båda.

Skrivarkö - Inställningar App

Öppna appen Inställningar. Gå till enhetens grupp inställningar och välj fliken Skrivare Scanners. Här kan du lägga till en ny skrivare och se en lista över alla skrivare som för tillfället lagts till i ditt system.

Välj en skrivare från listan. Om du har flera skrivare lagt till i ditt system och du försöker rensa skrivarkön för en viss skrivare måste du komma ihåg vilken som är den. Utskriftskön för varje skrivare hålls separat och av god anledning.


Så här får du en Windows 10 VM-bild för VirtualBox och VMware

Så här får du en Windows 10 VM-bild för VirtualBox och VMware

Virtuella maskiner tillåter användare att köra olika versioner av olika operativsystem. Det är användbart om du behöver testa apps som är i utveckling och du saknar resurser för att köpa ett separat system för varje plattform du behöver testa på. För dem som söker extra säkerhet, nämns en virtuell maskin ofta som ett bra sätt att hålla din verksamhet privat om en VPN inte passar dina behov.

(Windows)

Så här whitelistar du program i SmartScreen i Windows 10

Så här whitelistar du program i SmartScreen i Windows 10

SmartScreen i Windows 10 är en säkerhetsfunktion som hindrar dig från att skicka osignerade appar, och uthyrningsprogram gör ändringar i ditt system utan ditt uttryckliga tillstånd. Det säkerställer att slutanvändare inte kör skadliga appar och slutar smitta deras system. Det är lätt nog att by-pass men så är skyddet, medan det, begränsat.

(Windows)