Hur man stänger av mina Galaxy Widget-meddelanden på en Samsung-telefon


Hur man stänger av mina Galaxy Widget-meddelanden på en Samsung-telefon

Samsung bryter inte runt med bloatware. Den genomsnittliga Samsung-enheten med lågt till medelvärde levereras med en Samsung-app som matchar nästan varje enskild Google-app som Android skickas med. Det är bra om du vill använda dem men tillverkaren förutsätter att du gör det och tycker om att driva dem på användarna. En sådan app genererar ständiga meddelanden som ber dig aktivera widgeten för den. My Galaxy Widget visar all slags information, information som du normalt inte vill att Samsung ska aggregera för dig.

Att avaktivera mina Galaxy Widget-meddelanden på en Samsung-telefon är inte den enkla processen det borde vara. Appen som genererar denna anmälan heter My Galaxy och du kan hitta den i din applådan. Du kan inaktivera meddelanden för den här appen under Inställningar> Appar (inställningsplats, mina skillnader baseras på enhet och Android-version), men det stänger inte av mina Galaxy Widget-meddelanden. Vad du behöver göra istället, ta bort appen.

Inaktivera My Galaxy Widget

Gå till din applådan och leta efter en app som heter My Galaxy. Peka och håll den, och när alternativet visas, radera appen. Om du inte ser ett raderingsalternativ när du trycker på och håller på appen kan du behöva radera det från appen Inställningar.

Öppna appen Inställningar och gå till Apps-gruppen med inställningar. Här letar du efter en lista över alla installerade appar. Tryck på My Galaxy-appen och du får se ett alternativ att avinstallera det.

Den här appen, medan bloatware från Samsung, kan raderas till skillnad från andra appar som S Secure eller Samsung Pay mini som kräver en rotad enhet för att kunna tas bort . Om du någonsin saknar den här appen kan du alltid ladda ner den igen från Google Play Butik.


Så här aktiverar du körläget i Snapchat och sparar din dataplan

Så här aktiverar du körläget i Snapchat och sparar din dataplan

Det är en universell sanning att spelapparna förbrukar mer batteriliv än andra appar. Detsamma gäller för appar som kan ta bilder. Om en app ansluter till kameran på din telefon kan du satsa på att det kommer att tömma batteriet snabbare än andra appar. Detta gäller också för många sociala medier. Sociala media-appar tar kontinuerligt uppdateringar i bakgrunden.

(Android)

Så här kontrollerar du vem som har sett din snap story på Snapchat

Så här kontrollerar du vem som har sett din snap story på Snapchat

När WhatsApp introducerade funktionen "Seen" blev människor upprörd. Funktionen gjorde det omöjligt att ignorera ett meddelande eller post-pone svara på det utan mycket bra skäl. Så småningom fångades andra meddelandeprogram på och replikerade den här funktionen. De har alla sätt att stänga av det, men till skillnad från Snapchat.

(Android)